— En veldig god idé, som Vidar Kleppe hadde snappet opp fra Fredrikstad. Vi bør gjøre ting for å skape smil og for å gjøre Kvadraturen mer attraktiv, sier Rasmussen.

I Fredrikstad har man innført en ordning med advarsel og hyggelig oppfordring om å bruke p-hus ved førstegangs overtredelse av p-reglementet. Onsdag i forrige uke fremmet Vidar Kleppe ideen i bystyret, uten å få gehør.

— Mitt forslag dreier seg ikke om de som feilparkerer på handikapplasser og så videre. De må tåle gebyr. Men de som står for lenge, ofte kun noen få minutter, skal få en høflig og hyggelig melding og advarsel i stedet for tilleggsavgift, sier Rasmussen.

Han foreslår også at bilistene som "tas" får bedre informasjon om hvor de kan parkere og betale i etterkant, i stedet for på forskudd. Det tror han mange vil ha nytte av.

Aase G. Paulsen er styreleder i Kristiansand Parkeringsselskap. Hun vil høre Rasmussen i styremøtet før hun konkluderer, men hun er ikke videre begeistret.

— Borte i Fredrikstad innførte de en advarsel før bot fordi de har endret mye på skilting og parkeringssystemet. I bystyret var parkeringsselskapet nokså klart negative til en slik ordning i Kristiansand og det var politikerne også, sier hun.