Etter at kvinnen hadde mottatt dommen anket hun til lagmannsretten. Der har ankeutvalget tillatt at straffesaken mot kvinnen kan kommer til fornyet behandling.

Kvinnen ble i retten dømt for at hun i en periode på sju år fra 2005 skal ha begått vold mot datteren og på en slik måte at retten betegnet det hele som mishandling.

I tillegg til fysisk vold mente retten at den domfelte også hadde rammet sin datter med psykisk vold på områder hvor hun i sin oppveksttid har vært særlig sårbar.

Nektet straffskyld

Den domfelte kvinnen nektet straffskyld da saken var til behandling i retten.

Aust-Agder tingrett skriver i dommen at «etter rettens vurdering har denne adferden mot fornærmede ført til at hun har levd under et «regime» av kontinuerlig utrygghet og frykt for vold. Ved denne vurderingen må både den psykiske og fysiske volden sees i sammenheng. Den verbale trakasseringen foregikk både før, under og etter at den fysiske volden startet. De psykiske krenkelsene foregikk hyppig og over lengre tid».

Domfelte har også anket de borgerlige rettskrav om oppreisningserstatning, som av tingretten ble fastsatt til 60.000 kroner.