— Hun er i god behold, men vi frykter etterskjelv. Vi tenker at dette er veldig rart, og det har vært mye tårer. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å håpe, be og stole på at dette går bra, sier Roar Tønnessen til Fædrelandsvennen.

Lørdag formiddag fikk de beskjeden om det store jordskjelvet som gikk lørdag formiddag i Nepals hovedstad Katmandu. Flere mennesker har omkommet og bygninger har rast sammen etter jordskjelvet som målte 7,9 på Richters skala. Det fryktes at 4.500 har mistet livet. Fembarnsfaren sin eldste datter var i hovedstaden da det smalt, men ble ikke skadet.

- Tøft

— Vi visste at hun hadde det bra, men det ble mange følelser når vi forstod hvor stort dette egentlig var. Vi hørte ikke mer fra henne hele dagen, og det var tøft. Det var mange etterskjelv, og vi visste ingenting, sier Tønnessen, som er pastor i frikirka.

Her er Miriam Tønnessen (19) i Nepal da landet ikke var rammet av det dramatiske jordskjelvet. Foto: Privat

Miriam var i en kirke sammen med flere barn og mødre da jordskjelvet gikk.

— Plutselig begynte hele kirken å riste. Miriam fortalte at hun først ikke tenkte at det var så alvorlig, men så begynte alle å skrike rundt henne. Da skjønte hun at det var dramatisk, forteller Tønnessen.

19-åringen er student på bibelskole i Hawaii, og har vært i Nepal i noen uker på felttur med skolen. Mobildekningen er dårlig.

Bidrar på sykehus

— Omsider fikk vi vite at hun og resten av teamet på skolen dro til et sykehus i nærheten for å hjelpe til. Det var visst fryktelig å komme dit, mange var døde og flere var skadd.

Mens familiefaren snakket med Miriam på ny over telefon gikk det et kraftig etterskjelv, og hun måtte legge på.

— Er hun redd?

— Hun er ikke av den bekymrede typen, men hun sier at hun synes det er tøft. Spesielt med tanke på at det ventes flere etterskjelv, sier faren.

Drar ikke hjem

Miriam Tønnessen skal være i Nepal i noen uker til, før hun drar sammen med sine klassekamerater til Nord-India, på en ny feltreise.

— Ifølge skoleledelsen er det ikke snakk om evakuering foreløpig, men det kan skje på kort varsel. De følger nok myndighetenes anbefalinger.

Han sitter med blandede følelser over at datteren er i det jordskjelvrammede landet.

Karoline Pedersen (19) fra Songdalen er også på studiereise i Nepal, men er i god behold. Foto: Privat

— En del av meg vil gjerne få henne hjem nå, men samtidig tenker jeg at det er viktig at hun er der nå. Det er spesielt mange barn som har det veldig vanskelig nå. Hun dro jo dit for å fortelle om Jesus, og jeg tror det vil være en sterk opplevelse for henne å kunne hjelpe.

Miriams studievenninne Karoline Pedersen fra Songdalen var også i Nepal under jordskjelvet. Ifølge Tønnessen er hun også i god behold.