— Advokaten til KS har anbefalt at rådmannen viker sete. Den anbefalingen har rådmannen valgt å følge, sier teknisk sjef i Lillesand kommune, Aud Sunniva Fuhr.

Avgjørelsen kommer som et resultat av en protest fra Post- og teletilsynet.

Tilsynet har hevdet at rådmannen er inhabil i reguleringen av Nygårds jorde, fordi han tidligere har vært ansatt i Post— og teletilsynet. KS-advokat Erna Larsen har nå vurdert saken og kommet fram til at rådmannen bør holde seg unna reguleringsplanen på grunn av konflikten med sin tidligere arbeidsgiver.

Uklart om bygging

Larsen konkluderer med at rådmannens inhabilitet ikke innebærer at hele administrasjonen er inhabil.

— Administrasjonen vil forberede en sak for bystyret. Den vil ha en åpen innstilling, eller så vil ordføreren innstille, sier Fuhr.

Hva som skjer med selve byggingen av den planlagte barnehagen og omsorgsboligene er foreløpig noe uklart. Post- og teletilsynet hevder at deler av byggingen vil skje på tomt tilsynet disponerer.

Kommunen, Post- og teletilsynet og tomteeiere i området er nå i dialog om hvordan byggingen kan løses slik at alle parter blir fornøyde.

— Vi skal ha et møte med PT til torsdag, hvor vi vil orientere videre om hvordan kommunen håndterer dette videre, sier Fuhr.