Beate-potetene var i sentrum da potetbilen kjørte innom Vigeland i sentrum av Lindesnes kommune. Foto: Espen Sand

Mange lot seg friste av potetbilens velskrevne meny av norske råvarer. Kerrs pink som smelter på tunga, ferske miljøegg og sprøytefrie myrgulrøtter fikk bygdefolket til å kjempe om posisjonene rundt grønnsakshandleren.

Gunnar Hervold hadde møtt opp på Vigeland for å skaffe seg ferske råvarer.

— Det er en stund siden jeg har handlet av potetbilen, så nå var det på tide med ny forsyning av poteter og egg, sier Hervold. Han innrømmer at det ofte er konkurranse om å skaffe seg de beste råvarene.

— Jeg bruker å handle når potetbilen kommer, men i dag var det spesielt mange i kø. Det er så greit å ha nok poteter liggende heime, innrømmer en av pensjonistene i potetkø.

Jærbonden Ola Njærheim og potetbilen har de siste årene opplevd stor konkurranse på markedet, der mange har forsøkt å kopiere ideen hans. Det har i de siste årene nærmest blitt en potetkrig på Sørlandet der konkurrentene kjemper om å gjeste stedene like før de andre, slik at markedet er mettet når den andre potetbilen ankommer. Njærheim har derfor kalt seg for «den riktige potetbilen», slik at folk ikke skal ta feil.

Kreativiteten er det lite å si på.

— Kerrs pink er nå skikkelig melen, åpner seg som en rose og smelter på tunga, skriver Njærheim om poteten på sin nettside.