— Det er sånn at jeg har lekt med mange scenarioer. Samtidig må jeg være litt forsiktig med det, plutselig er det noen andre som blir skadet, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Det er ikke lenge før Start-treneren, som denne uka har forberedt seg til kamp mot Sarpsborg søndag, kan få et luksusproblem å ta stilling til.

Alejandro Castro og Jesper Mathisen nærmer seg full trening. Espen Børufsen er bare noen uker unna. Siden Børufsen og Castro forsvant ut med skade har både Fernando Paniagua, Zlatko Tripic og Markus Berger kommet til.

Storspilte på midten mot Vålerenga

— Når de som er skadet blir klare, er det den sterkeste troppen jeg har hatt i min tid. Det er et luksusproblem og på mange måter en treners drøm, samtidig kan det være at noen etablerte a-spillere ikke engang får sitte på benken. Da er det viktig for oss å ha et miljø der vi tåler å ha bra konkurranse, sier Mjelde, som kanskje kommer til å rokere og bytte posisjoner på enkeltspillere. Et av grepene Mjelde vurderer er å flytte Bismark Acosta opp som defensiv midtbanespiller og bruke Berger og Jesper Mathisen som stoppere.

— Det kan hende vi gjør det i enkelte kamper. Bismark er en sterk duellspiller, han har god fart og han er flink til å beholde ballen. Han har vist at han kler rollen som defensiv midtbanemann, sier Mjelde.

Acosta spilte blant annet på midtbanen mot Vålerenga borte i fjor. 27-åringen var et rivjern og scoret i tillegg et av målene i 3-1-seieren. Han har også spilt i posisjonen tidligere i karrieren i hjemlandet.

Trolig blir kraftspilleren høyaktuell i posisjonen i antatt vanskelige bortekamper som erstatter for landsmannen Fernando Paniagua, som blir sett på som en mer kreativ og pasningsdyktig spiller.

Bismark Acosta ønsket ikke å la seg intervjue på engelsk onsdag og var heller ikke torsdag tilgjengelig for kommentar rundt et eventuelt rollebytte i Start-laget.

Tripic og Asante som spisser?

Mjelde kan også komme til å gjøre flere rokkeringer når Start får full tropp. Slik Fædrelandsvennen forstår det er det høyst sannsynlig at Espen Børufsen tar tilbake sin plass på venstresiden på midtbanen når han er tilbake i slag. Zlatko Tripic blir trolig flyttet over på høyrekanten, eller opp som spiss. Trolig er det også et alternativ å teste Gudmundur Kristjansson som høyreback - en posisjon både Amin Nouri og Glenn Andersen har slitt med å gjøre til sin de siste årene. Det er også et alternativ å teste Ernest Asante mer som spiss.

— Vi mener han er best på høyrekanten, men synes det vi har sett av ham fremme i år er mer spennende enn det vi så i fjor, sier Mjelde.

Espen Hoff, som kan få konkurranse om spissplassen fra både Castro, Asante og Tripic den kommende tiden, mener det viktigste er å ha et lag som fungerer bra.

— Det er ikke sikkert det alltid er best å spille med de beste spillerne. Det er viktigst å sette opp de som fungerer best som lag, sier Hoff.