— Vi har vurdert saken, men mener det er umulig å sette i gang jakt nå. Det er ikke noe å jakte på. Vi avventer derfor situasjonen og ser om det kommer noe mer informasjon, så kan det bli aktuelt å gi en ny fellingstillatelse, sier viltforvalteren som har diskutert saken med Aust-Agder Bondelag mandag.

Utgått tillatelse

Fylkesmannen i Aust-Agder ga 5. juli tillatelse til felling av én ulv i Vegårshei, Åmli, Froland, Birkenes, Evje og Hornnes eller Bygland. Tillatelsen var for to uker, og gikk ut ved midnatt søndag. Tillatelsen ble gitt etter at fem lam døde og to lam ble skadet av det Statens Naturoppsyn mener er ulv.

Fylkesmannen har ikke fått nye meldinger om skade eller observasjoner etter dette.

— Hadde det kommet skader, ville fellingstillatelsen blitt forlenget, sier viltforvalter Per Ketil Omholt.

— Slik situasjonen er nå, har vi ikke noe å jakte på. Vi vet ikke hvor ulven er, vi har lite konkret å jobbe ut fra, sier Omholt.

Mener det er ulv

Fylkesmannen tar utgangspunkt i at bildene Jørgen Solbakk på Hovet i Valle tok søndag kveld, faktisk er en ulv.

— Ut fra det rovviltansvarlig Jon-Erling Skåtan i Statens Naturoppsyn sier, så er det veldig likt ulv, selv om det ikke er hundre prosent sikkert. Men det ser slik ut. Vi har vurdert en forlengelse av skadefellingstillatelsen ut fra dette, og har diskutert saken med bondeorganisasjonen. Vi er enige om å ikke sette i gang jakt nå, før vi får noe mer konkret å gå på. Men får vi nye meldinger, er vi klar til å gi saken en rask behandling hvis det er aktuelt, sier Omholt, og viser til at det gikk 75 minutter fra Fylkesmannen fikk den forrige rapporten om ulveskader, til jaktlaget hadde fellingstillatelsen.

Ulven fra Telemark?

— Tror dere ulven i Vallen er den samme ulven som det er jaktet på de siste to ukene?

— Det er vanskelig å si. Det vil bli spekulasjoner, sier Omholt. Han vil imidlertid ikke utelukke at det er den samme ulven, og at dette er ulven som det tidligere i sommer ble jaktet på i Telemark.

1. juli ga Fylkesmannen i Telemark fellingstillatelse på en ulv etter at tre lam døde i Tokke 29. juni. To av dem med dokumenterte skader fra ulv.

30. juni ble det gjort observasjon av det som kan ha vært ulv i Kviteseid.

4. juli ble det altså meldt om fem døde lam og to som var skadet av ulv i Vegårdshei.

19. juli fotograferte altså Jørgen Solbakk det som mest sannsynlig er en ulv utenfor stuevinduet i Valle i Aust-Agder.