Tirsdag ettermiddag skal den siste av de fem tiltalte i vitneboksen. Tre har allerede avgitt forklaring.

Mannen som politiet mener har koordinert hele aksjonen har nektet å avgi forklaring.

En av de tiltalte har tilstått at han fraktet 80 kilo hasj fra Silkeborg til Fredrikshavn. En jevnaldrende har erkjent at han fraktet 45 kilo.

Men politiet beslagla 260 kilo. Og det var dette som førte til dommerens bemerkning; «Men, her mangler det fortsatt 145 kilo».

Sprit?

Den 29 år gamle mannen fra Horten, som har erkjent å ha fraktet 80 kilo, utelukket ikke at kvantumet kunne vært større.

37-åringen som har tatt på seg 45 kilo mener at det må ha vært sprit i resten av baggene som var bak i bilen han kjørte fra Fredrikshavn til Aalbæk for videre transport til Norge. Men han kunne i retten mandag ikke fortelle noe om det skvulpet i baggen.

— Jeg var for stresset til å tenke på innholdet straks før vi skulle laste om bord og ble anropt av politiet, sa mannen i retten i går.

28-åringen fra Horten har erkjent befatning med hele narkotikapartiet. Han ble pågrepet på havna i Aalbæk.

29-åringen fra Horten nevnte også i en bisetning i retten tirsdag at det er involvert som ikke er tiltalt, og at hans kamerat fra Oslo (46) er uskyldig i saken. 46-åringen skal forklare seg tirsdag ettermiddag.

Ampert

Det var tilløp til munnhuggeri mellom forsvarerne og anklagerenunder narkotikasmuglersaken. Dommeren grep inn.

Flere ganger under krysseksaminasjonen av en 46 år gammelmann fra Oslo ble temperaturen høy mellom anklager Mette Bendix og de femforsvarerne. Da anklageren stilte spørsmål, kom det svar fra forsvarerne.— Det er anklageren som stiller spørsmål. Forsvarerne skalikke svare. Dere skal få stille spørsmål senere, sa rettens leder, dommer IbJensen, da han grep inn for å få stagget partene i saken.