— Jeg synes det er artig å sjekke kommentarer når jeg legger ut bilder. Jeg var i Skottland nylig og la ut bilde fra Loch Ness. Men jeg så ikke sjøuhyret, sier Christophersen med glimt i øyet.

Christophersen har brukt Facebook siden det ble populært i Norge i 2007. Siden den gang har både ungdommer, voksne og eldre i Norge benyttet seg av nettsamfunnet, som i dag har 2,8 millioner norske brukere hver dag.

Christophersen peker på et av flere bilder hun har lagt ut. Dette bildet er av en presang hun fikk for et år siden. Foto: Reidar Kollstad

— Jeg fikk det med en gang det ble populært her. Det var familien min som påvirket meg til å få meg brukerkonto. Nå sjekker jeg profilen min hver dag, det er det jeg driver med for tiden. Jeg hekler og er på Facebook, sier Christophersen.Hun bestemte seg tidlig for at hun ville henge med i den digitale tidsalderen.

— For sju år siden merket jeg at alt måtte gjøres på datamaskinen. Derfor lærte jeg meg det som var nyttig for meg. Jeg betaler regninger på nettet, surfer på Facebook, og er på Skype sammen med barnebarna mine når jeg kan. Jeg henger med i tiden, sier Christophersen, som er født og oppvokst i Vinsland i Birkenes.

Global kontakt

Christophersen holder kontakten med bekjente over hele verden.

— Jeg har en fetter i Amerika som sender meg bilder. Det er utrolig gøy å følge med på ham. Jeg har også et barnebarn i Australia som sender meg beskjeder. Til sammen har jeg seks barnebarn som jeg holder kontakten med.

Hun holder også kontakten med gamle kollegaer. Men hun mener at de fleste på hennes alder ikke benytter seg av nettsamfunnet.

— Flere av dem jeg har jobbet med, holder jeg kontakten med i dag. Men de fleste er yngre enn meg. Det er ikke så mange på min alder er på Facebook, føler jeg.

Christophersen har 41 utvalgte venner på listen sin, og kommer til å holde kontakten hver dag helt til Facebook forsvinner.— Jeg synes det er utrolig gøy å holde på med Facebook. Jeg kommer nok til å holde på helt til andre folk rundt meg slutter å bruke det.

Vilborg Christophersen bruker profilen sin aktivt hver dag. Som bannerbilde har hun bilde av et ekorn som hun tok selv. Foto: Reidar Kollstad

GigantselskapFacebook har nå passert over 2,8 millioner daglige brukere i Norge. Siden nettstedet ble lansert i USA i 2004 har det blitt et av verdens største selskaper. Det var studenten Mark Zuckerberg som startet siden, sammen med Andrew McCollum og Eduardo Severin. Sjef for Facebook Norge, Petter Høie, la i fjor ut tall som viste at over halve Norge bruker nettstedet hver dag.

— Over 2,8 millioner mennesker i Norge bruker Facebook hver dag. 2,2 millioner av dem bruker nettstedet gjennom mobilen, sier Høie til nettstedet Kampanje.

Tina Stielger, konserndirektør i Schibsted Norge, tror at Facebook vil dø ut innen ti år.

— Alle sosiale medier av denne typen går gjennom en livssyklus med vekst, dominans og fall. Jeg tror Facebook også har en slik kurve. Jeg tror Facebook er borte om ti år, sier Stielger til dn.no.