Politiet sendte tirsdag morgen ut pressemelding om saken.

Av denne pressemeldingen fremgår det at to personer sitter varetektsfengslet med restriksjoner. "Det er en mann og en kvinne i tredveårene, begge fra Aust-Agder. Begge ble pågrepet 9. desember i fjor. De mistenkes bl.a. for å ha distribuert store mengder narkotika til en rekke personer i Agder politidistrikt.

Narkotika og doping

Det er også gjort beslag av forskjellige typer narkotika og anabole steroider. I tillegg er det beslaglagt våpen og en rekke verdigjenstander i forbindelse med politiets ransakinger. Til nå har politiet pågrepet 26 personer og det utelukkes ikke at det kan kommer flere pågripelser.

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi flere detaljer i saken", heter det i pressemeldingen.

Den varetektsfengslede mannen er 32 år gammel.

Bygget på seg

Da den 32 år gamle siktede, som oppfattes som hovedmann i saken ble varetektsfengslet for andre gang for en måned siden, hadde politiet 22 personer involvert i saken. Den siste måneden er ytterligere fire personer påpgrepet. Saken har dermed bygget på seg i løpet av de siste ukene.

— Vi utelukker ikke flere pågripelser i den videre etterforskning, som fortsatt pågår, sier politioverbetjent Leif Vagle ved avsnittet for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt.

Det skal være beslaglagt våpen i forbindelse med ransakinger som er gjennomført som et ledd i etterforskningen.

Dna-bevis

Da Kristiansand tingrett tirsdag behandlet spørsmålet om forlengelse av varetektsperioden for den siktede 32-åringen, kom det fram at politiet også har sikret seg dna-bevis i saken som knytter mannen til de forhold han er siktet for.

Han skal også ifølge kjennelse fra tingretten sørget for at et vitne som har anmeldt et straffbart forhold ikke møtte fram til hovedforhandling.

Tidligere dømt

Ifølge tingretten er den siktede 32-åringen straffedømt syv ganger i perioden fra 1998 til 2011. Tidligere dommer omfatter blant annet brudd på narkotikalovgivningen, vinningskriminalitet og vold.

"Tidligere domfellelser har ikke virket tilstrekkelig preventivt til at siktede avstår fra alvorlig straffbar adferd, og retten finner at siktelsens omfang og alvorlige karakter reflekterer at siktede har en sentral posisjon i et voldelig og kriminelt miljø som omfatter narkotika", heter det i rettens avgjørelse.