Og mest av alt tenker han på OL i Rio de Janeiro neste år. Der vet han at han kommer til å bli en knallsterk utfordrer til de aller fleste.

Fredag satte han årsbeste i verden på 200 meter butterfly og ville ha vunnet VM-gullet i Kazan, dersom han hadde fått lov til å stille der. Lørdag imponerte han minst like mye på den halve distansen, 100 meter. Da ble tiden 50,45, selvsagt ny årsbeste i verden, og 11 hundredeler raskere enn den tiden sørafrikaneren Chad Le Clos vant VM-gullet på i Russland.

Le Clos slengte litt med leppa mot Phelps etter at han sikret VM-gullet på 100 meter butterfly i Kazan, men han var ikke litt oppesen da han fikk høre amerikanerens vinnertid i det nasjonale mesterskapet hjemme i USA.

Phelps er ikke med i VM etter en fyllekjøringsepisode i fjor. Han ble rett og slett utestengt fra mesterskapet av det amerikanske svømmeforbundet.

— Dette er helt fantastisk, og jeg elsker dette. At jeg vinner her i vårt eget mesterskap, på tider som er best i verden og ville gitt VM-gull, gir meg bare mer motivasjon og drivstoff på tanken. Det er vel slik at det jeg presterer i bassenget taler for seg selv, sa Phelps etter fantastisk svømming i Texas. (©NTB) (©NTB)