Foran fra venstre: Mette Gundersen, Halvor Fjermeros og Trond Blattmann. Bak fra venstre: Stian Storbukås, Inger Skeie Hansen og Harald Furre. Foran fra venstre: Mette Gundersen, Halvor Fjermeros og Trond Blattmann. Bak fra venstre: Stian Storbukås, Inger Skeie Hansen og Harald Furre. Foto: Kjartan Bjelland

Parkerings-thrilleren er ikke avgjort

Den borgerlige flertallskoalisjonen fikk flertall i bystyret. Men i det nye bystyret kan parkeringsanlegget bli stoppet.

Koalisjonen fortsetter styret i Kristiansand. Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Pensjonistpartiet har til sammen 27 av de 53 representantene i bystyret.

Det er et flertall med én representant. I spørsmålet om byggingen av parkeringsanlegget, er det ikke sikkert dette flertallet holder.

— Kristelig Folkeparti har en av byens mest populære politikere i Harald Sødal. Han vil neppe stemme for bygging av "likkjelleren", sier Halvor Fjermeros som er førstekandidat for Rødt.

Kristelig Folkeparti har en av byens mest populære politikere i Harald Sødal. Han vil neppe stemme for bygging av «likkjelleren».

Harald Sødal vil selv ikke kommentere det han kaller en utopisk problemstilling som skulle innebære at han blir gjenvalgt.

— Det vet vi ikke ennå. Men jeg skjønner jo hvorfor du spør, sier Sødal til Fædrelandsvennen, og legger til:

— Det er vel kjent hva jeg stemte i den saken sist, sier han.

— Du stemte mot partiet ditt og mot parkeringskjelleren?

— Selvfølgelig, sier Sødal.

Thriller

Da opptellingen i Kristiansand var ferdig like før klokken 23 i går kveld, satt også KrF med det utsatte sistemandatet. Det betyr at det er en usikkerhet om flertallet står seg etter fintellingen som skjer tirsdag.

Uansett vil spørsmålet om parkeringskjelleren komme opp.

— Enten som en sak i forbindelse med Eftas kontrollorgan sin gjennomgang av saken. Eller fordi kontrakten må ut på anbud på nytt, sier Ellen Rudnes i Rødt.

— Hvordan saken kommer opp er for tidlig for oss å si. Men parkeringshuset kommer opp for det nye bystyret, slår Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen fast.

Halvor Fjermeros og Mette Gundersen følger opptellingen i Kristiansand. Foto: Kjartan Bjelland

Første møte for det nye bystyret er i oktober.

Storbukås er utsatt

Fremskrittspartiet mistet to representanter i dette valget. Partiet går fra seks til fire i bystyret. Men Fremskrittspartiet har kumulert de seks øverste på sin liste. Det betyr at også Stian Storbukås sin plass er utsatt.

— Jeg må bare innrømme det: Jeg er nervøs nå, sier Stian Storbukås til Fædrelandsvennen.

Venstre mister en

Også Venstres gruppeleder Ivar Bergundhaugen føler seg utsatt.

Partiet har kumulert fire representanter. Kun to av dem får plass i bystyret.

— Dette blir selvfølgelig litt for spennende, om jeg kan si det slik, sier Bergundhaugen til Fædrelandsvennen.

Dette blir selvfølgelig litt for spennende, om jeg kan si det slik.

Venstre har hatt tre representanter i inneværende periode.

Senterpartiet tilbake

Verdt å merke seg er det også at Senterpartiet er tilbake i bystyresalen med Ole Magne Omdal.

— Vi har hatt en god følelse i forhold til dette valget, sier han til Fædrelandsvennen.