Onsdag formiddag var representanter fra Arendal lufthavn Gullknapp sammen med kommunene Arendal og Froland i møte med samferdselsminister Ketil Solvik Olsen. De diskuterte planene om å få rutefly til flyplassen.

Ifølge Agderpostenhar småflyplassen budsjettert med 8,5 millioner kroner i driftskostnader første år. Den største kostnaden er nytt kontrolltårn, og det var i forkant av møtet usikkerhet om flyplassen får statstilskudd til dette.

— Det står ingenting om støtte til flytårn i vår konsesjonssøknad. Men vi regner med å bli likebehandlet med de andre flyplassene, og til enhver tid ha de samme rammebetingelsene, sier styreleder Sverre Valvik i Arendal lufthavn Gullknapp til avisen.

70 millioner

Valvik er toppsjef i Arendals Fossekompani ASA. Når flyplassen etter planen skal åpnes høsten 2015 har selskapet ifølge Agderpostenbrukt over 70 millioner kroner på den.

Positiv statsråd

Det største usikkerhetsmomentet før møtet var kostnadsfordelingen. Den ble avklart.

— Vi er positive til private initiativ og luftfart. Vi hadde en del spørsmål om Gullknapp, blant annet om tryggheten og økonomien rundt prosjektet. Vi fikk gode og klare svar. Nå er det lettere for oss å ta en avgjørelse, sier Solvik-Olsen til avisen.