— Slakteriet fikk forbud mot parterning av kjøtt 5. oktober i fjor. Da vi kom på uanmeldt tilsyn forrige torsdag, var de ansatte i gang med å partere kjøtt som var muggent kjøtt, sier administrasjonssjef Ann-Kristin Skretting i Mattilsynet Rogaland Agder til Fædrelandsvennen.

Det var Agderpostensom først omtalte hendelsen.

Politianmeldt

Mattilsynet hadde ti ansatte på slakteriet gjennom onsdagen og arbeidet foregikk ifølge Skretting i greie former.

— Vi ble ferdige med arbeidet onsdag kveld. Saken er politianmeldt og det pågår arbeid med sporingen av kjøttet, forteller Skretting.

— Mattilsynet har politianmeldt ulovlig partering av kjøtt. Hvor mye muggent kjøtt som er sendt ut vet vi ikke, sier hun.

Store mengder

— Det er en god del hundre kilo kjøtt som nå er samlet inn og sendt videre for destruering. Det var frosne varer og noen hele skrotter, opplyser Skretting.

Kjøttet fra Froland slakteri selges til private kunder, men også til butikker og restauranter.

– Vi ser svært alvorlig på at de ignorerer helsefaren ved å sende ut kjøtt med muggsopp. Vi fant vakuumpakkede biffer, opplyser distriktssjef Eivind Kile i Mattilsynet i en pressemelding.

Slakter Stein Eikaas har ikke besvart Fædrelandsvennens gjentatte henvendelser, men ønsket ikke å kommentere saken ovenfor Agderposten.