KRISTIANSAND: Forretningsmannen ble avslørt av myndighetene da han ikke hadde holdt skattetrekket fra de ansattes lønn på egen konto. Dette ble gjort i en febrilsk situasjon for å redde firmaet fra konkurs.

Forretningsmannen, som hadde butikk i Kristiansand, ble anmeldt. Senere kom politiet inn med full tyngde i saken i kjølvannet av konkursen som rammet selskapet.

I Kristiansand tingrett er mannen dømt for å ha tappet sin eget bedrift for en kvart million kroner. I tillegg er han dømt for manglende regnskapsføring i en periode på et halvt år i 2004 fram til butikken han drev ble slått konkurs. Forretningsmannen, som nå er selger, er dessuten dømt for ikke å ha oppbevart skattetrekket korrekt.

Kristiansand tingrett mener det må reageres strengt på økonomisk utroskap. Selv om den domfelte har sagt at han mister jobben hvis han må i fengsel, finner ikke retten å reagere annerledes enn rettspraksis, nemlig ubetinget fengsel. Retten har fastsatt straffen til fengsel i 60 dager. Utover dette er mannen dømt til inndraging av en kvart million kroner som han tappet sitt firma for.