GRIMSTAD: -Vi har de siste årene jobbet mye med foreldelsesparagrafen når det gjelder seksuelle overgrep. På dette området har vi også fått til mange forbedringer. Når det gjelder foreldelsesfristen i drapssaker, har vi ikke sett spesielt på dette. Men det er opprørende å vite at stortingsflertallet tar mer hensyn til gjerningsmannen enn offeret når de begrunner foreldelsesfristen i drapssaker, sier Ada Sofie Austegard til Agderposten.

For nøyaktig 25 år siden forsvant sju år gamle Marianne Rugaas Knutsen omtrent sporløst fra en butikk like ved sitt hjem i Risør. Ved flere anledninger har man gjort forsøk på å oppklare saken, men i dag er saken foreldet ifølge lovgivningen. Dermed vil ingen kunne straffes for bortføringen selv om det skulle dukke opp nye opplysninger i saken.

— Vi blir nødt til å se på foreldelsesfristen i drapssaker. I forhold til seksuelle overgrep har vi vunnet frem med mange av våre synspunkter, slik at foreldelsesfristen i disse sakene nå begynner å løpe først etter at offeret er fylt 18 år, sier hun.