MANDAL: I front gikk Gerd Udland, som hadde tatt initiativ til fakkeltoget.

— Jeg innser at det ikke er lett å få de som avgjør til å snu, men vi kan i alle fall ikke sitte i sofaen og ikke gjøre noe. Vi må kjempe for det vi er glade for, sier Udland.

Hun er en av frontkjemperne for et sykehus i Mandal. Hun har gått i mangt et tog for å demonstrere alle de gangene det har vært snakk om å fjerne sykehuset - som i dag ikke lenger er et sykehus, men et rehabiliteringssenter for hjerte, lunge og sykelige fedme.

Hun har i tillegg samlet 500 underskrifter mot nedleggelse, og i løpet av kvelden var det enda flere som underskrev. Folk er sinte og oppgitte over sykehusdirektør Jan Roger Olsens forslag om å legge ned. Han vil på den måten spare 10-12 millioner kroner. Dessuten er det bare plass til 7-10 ansatte fra Mandal på sykehuset i Kristiansand. Dermed må mister kanskje flere jobben ettersom det er 25 årsverk i Mandal.

Udland forteller om at mange reagerer sterkt mot en nedleggelse. - Jeg skulle jo gjerne hatt tid til å samle inn flere underskrifter, men nå er det bare meg som gjør dette, sier hun.

Hun er til vanlig i arbeid som renholdsarbeider for Mandal kommune. Hennes håp er at det kan gjenoppstå et ordinært lokalsykehus i Mandal igjen.

— Jeg har ikke sansen for at alt skal sentraliseres og gjøres større, sier hun.