Kristiansand: I Kristiansand tingrett i går forklarte den tiltalte sørlendingen at han hadde truffet jenta sammen med andre ungdommer på et fritidstiltak i området de bodde. Jenta var venninne med to andre som skulle være 15 og 17 år. Tiltalte trodde derfor at jenta han etter hvert forbrøt seg mot var 15 år.

Den tiltalte mannen og den fornærmede jenta er uenige om det ble gjennomført to eller tre samleier. Mannen sier to, jenta hevder det skjedde tre ganger.

Det er også uenighet mellom de to hvem som har vært pådriveren til det som skjedde.

— Hvilke tanker gjør du deg nå i etterkant når du vet at denne jenta bare var 13 år? Spørsmålet ble stilt av aktor, statsadvokat Stina Sveier Nielsen.

— Jeg beklager det, sa den tiltalte litt stotrende. - Jeg har aldri tidligere skadet noen i mitt liv. Aldri har jeg sloss. Jeg er en snill og grei personen, sa mannen, som selv er småbarnsfar.

— Men hvem skal ta ansvaret for det som skjedde?

— Jeg står jo ved mitt ansvar. Jeg fraskriver med selvsagt ikke ansvaret, sa den tiltalte, som tidligere i sin forklaring ikke hadde betraktet jenta som et barn. - Jeg ble glad i jenta på en spesiell måte, fortalte mannen.

Han forklarte at han var glad for at jenta kom på besøk fordi han var ensom og oppfattet det slik at jenta «brydde seg». Den fornærmede jenta hadde også forklart at hun var 15 år, noe han også hadde fått forståelse av i andre sammenhenger.

I retten forklarte tiltalte at han var blitt drapstruet av far til den fornærmede jenta, og at han de siste 20 årene har hatt betydelige helsemessige problemer, både fysisk og psykisk. Han har i lengre tid hatt et rusproblem.

Den fornærmede jenta forklarte seg også i retten. Tiltalte flyttet seg da bak på tilhørerbenken slik at det ikke var øyekontakt mellom de to under forklaringen. Jenta sier at det var overgriperen som tok initiativet.

Bistandsadvokaten la ned påstand om at tiltalte må dømmes til å betale jenta oppreisning på til 50.000 kroner.

Aktor opplyste ved starten av rettssaken at far til den fornærmede jenta ville kreve erstatning, men det ble ikke fremmet noe krav fra aktoratets side under prosedyren.

Det ble lagt ned påstand om fengsel i to år og tre måneder, hvorav seks måneder var betinget.

Advokat Ben Fegran er forsvarer for den tiltalte mannen. Han ba om at den tiltalte ble dømt til minstestraffen på to år, og at en større del enn det aktor foreslo skulle være betinget straff.

Retten ble administrert av tingrettsdommer Torje Torjesen. Dom i saken faller senere.