Sharons tilstand ble fredag morgen karakterisert som kritisk, men stabil. Det var ingen endringer i statsministerens helsetilstand over natta, opplyste sykehusdirektør Shlomo Mor-Yosef. Sharon blir holdt bevisstløs ved hjelp av medikamenter iallfall til lørdag eller søndag.

Det vil ennå ta mange dager før legene sikkert kan fastslå hvor omfattende Sharons hjerneskader er, men Mor-Yosef har allerede langt på vei utelukket at Sharon kan vende tilbake til toppjobben i israelsk politikk.

– Det vil ikke være mulig under de nåværende omstendigheter.

Han sa at det er umulig å vurdere nøyaktig hvilke konsekvenser hjerneblødningen vil få for den 77 år gamle israelske statsministeren så lenge han ligger i respirator.

Men uoffisielt sier leger som har deltatt i behandlingen at Sharon har omfattende og irreversible hjerneskader. Dersom han i det hele tatt overlever, er sjansene for å bli frisk svært små, skriver den israelske avisen Haaretz.

Uendret støtte

Fungerende statsminister Ehud Olmert jobber samtidig på spreng for å gi Sharons parti Kadima en sjanse til å overleve uten Sharon.

Han kan trøste seg med en fersk meningsmåling som viser at oppslutningen om partiet er uforandret, og høy, til tross for Sharons livstruende slag.

Partiet vil vinne 40 til 42 av de 120 plassene i den israelske nasjonalforsamlingen Knesset, viser målingen, avhengig av om det er tidligere arbeiderpartistatsminister Shimon Peres eller fungerende statsminister Ehud Olmert som stiller som statsministerkandidat for partiet til valget 28. mars.

Det er omtrent samme resultat som partiet fikk på meningsmålingene før Sharon fikk sin hjerneblødning.

Usikkert

Målingen er utført for den liberale avisen Haaretz og det private TV-selskapet Channel 10. Haaretz konstaterer selv at målingen har begrenset verdi: Den ble utført bare timer etter at folk flest i Israel fikk vite at deres statsminister kjempet for livet på operasjonsbordet.

Den kan like mye tolkes som en sympatierklæring til Sharon, som støtte til et Kadima med Ehud Olmert eller Shimon Peres i spissen.

Olmert møter Peres

Samtidig forsøker ledende medlemmer av det israelske arbeiderpartiet å overtale veteranpolitikeren Shimon Peres til å vende tilbake til faderhuset. Peres forlot Arbeiderpartiet og sluttet seg til Sharons Kadima-parti, etter at han i fjor høst tapte ledervalget i partiet.

Ehud Olmert skal fredag møte Shimon Peres for å overtale han til å bli i Kadima, skriver Haaretz. Det er også helt avgjørende for partiet at Olmert klarer å unngå indre splittelse, og bygger en enhetlig og sterk ledelse av partiet, skriver avisen.