KRISTIANSAND: — I det andre settet tenkte jeg: "De skal få slite!". Men jeg har aldri sett de spille så bra som i dag, sier Bjørn Maaseide til fvn.no etter kampen mot Brasil.

Der tapte han og makker Iver Horrem 0-2 med settene 9-21 og 18-21. Emanuel og Ricardo ble simpelthen for sterke. Men syvendeplassen er det sjette beste resultatet siden 2001. Plasseringen er også årsbeste for duoen. Horrem og Maaseide har to 13. plasser fra Shanghai og Montréal som beste plasseringer tidligere i år.

Maaseide forteller at han kommer til å ta med seg flere ting fra turneringen i Kristiansand.

— Viktigst av alt tar vi med oss 7. plassen. Men i tillegg har vi fått et godt minne fra volleyballen, det har vært kjekt å spille her. I tillegg har vi merket at publikum har satt pris på kampene, sier Maaseide.

Han har troen på OL-deltakelse neste år.

— Nå har vi en ny sesong foran oss, og vi vet hva som må til for å komme med. Jeg vet vi har større potensiale enn mange andre lag, sier Maaseide og fortsetter:

— Men jeg har vært borte i to og et halvt år. Jeg kan ikke regne med å slå de aller beste med en gang. Sånn fungerer det bare ikke, sier Maaseide.