KRISTIANSAND: Episoden inntraff da Ali, som ikke vil stå fram med fullt navn, skulle kjøre to menn på 38 år, hjem fra Kristiansand jernbanestasjon i natt.

Da de kom fram til Kuliaveien, hvor mennene skulle av, hadde de to ikke penger til å gjøre opp for seg.

— Da jeg sa at det ble 290 kroner, svarte de at de bare hadde 110 kroner og at de ikke ville betale alt.

Ali tok da kontakt med poiltiet for å be dem om assistanse.

— Jeg ringte politiet, men de sa de ikke kunne hjelpe meg fordi de var opptatt.

Fikk ikke hjelp av politiet

I behov av hjelp med passasjerene spurte Ali politiet om han kunne kjøre bort til stasjonen med mennene. Det kunne han. Ali bestemte seg da for å begynne å kjøre mot sentrum igjen.

De to mennene, den ene i forsetet og den andre i baksetet, skal da ha overfalt Ali og banket ham. Deretter skal den ene, ifølge Ali, ha trukket fram en kniv og truet med å drepe Ali.

Livredd stoppet taxisjåføren midt i veien og løp. To ganger forsøkte han å stikke fra mennene. Begge gangene ble han tatt igjen, lagt i bakken og banket.

  • De ødela klærne mine, sier Ali som har fotmerker på genseren han bar på seg etter at den ene satte foten på magen hans. Han har også merker på brystet og i ansiktet etter slagene han ble påført.

Klarte å stikke av Til slutt klarte han å løpe tilbake til bilen og låse seg inne.

— Jeg ringte politiet igjen. De sa; vi kommer, men ifølge Ali kom de ikke til stedet før en halvtime senere.

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen bekrefter at det gikk en stund før patruljen, som ble sendt fra Mandal, var framme til å bistå taxisjåføren.

  • Jeg skal være den første til å innrømme at vi ikke alltid har kapasitet hvis vi er midt oppi et annet oppdrag, sier Arnesen til fvn.no.

Med nattens ran i Søgne fikk politiet sin fulle hyre. Da blir alternativet å trekke inn ledige patruljer fra Grimstad eller Mandal for å bistå eventuelle hendelser.

— Det er veldig sjeldent at det er så ille som i akkurat dette tilfellet. Det har nok mye å gjøre med det ranet som vi hadde i Søgne, sier Arnesen og sier at meldingen fra taxisjåføren ble tatt alvorlig og at det gikk klart fram av meldingen at taxisjåføren hadde behov for hjelp.

— Jeg skjønner godt at han klager på at han ikke fikk bistand. Vi vet at drosjene er svært utsatt og forsøker derfor å bistå dem så godt vi kan, sier Arnesen.

Føler seg utrygg i jobben

  • Det er ingen trygghet. Hvis de dreper deg for 100 kroner imellom. Det er vanskelig å bekymre seg så mye, sier Ali, om jobben sin, til fvn.no.

— Det er ubehagelig for barna å se sin egen far slik. Hvis han bare kunne finne en annen jobb. Jeg er så bekymret for ham, sier Alis kone, som også ønsker å være anonym, til fvn.no.

Hun forteller at mannen ofte opplever at passasjerer ikke vil betale for seg og at de roper rasistiske ord til mannen hennes.

- Hvordan har du det i dag etter det som har skjedd Ali?

  • Jeg er dårlig. Du kan bare tenke deg det selv hvis to menn skulle drepe deg med kniv.

Han føler seg ikke klar til å gå tilbake til jobb med det første. Foreløpig er han sykemeldt ut uken.

— Nei, ikke ennå. Jeg tror ikke det, sier Ali.

Både han og kona håper at mennene, som nå er pågrepet etter hendelsen, vil få sin straff.

— Vi håper at folk kan se at man ikke slipper unna med slike ting, sier Alis kone til fvn.no.