"Bandidos har et utrolig varmt samhold og en moral som burde lært oss endel i vårt kalde egoistiske og materialistiske samfunn," skriver en innsender på fvn.no.

DISKUTÉR DENNE SAKEN UNDER:

KRISTIANSAND: — Jeg var nesten død. Synd pistolen ikke gikk av, sa 34-åringen i rettssaken mot flere medlemmer av mc-klubben Bandidos i Kristiansand tingrett i går.

Mannen nektet for at to av de tiltalte sto bak torturen av ham, noe de står tiltalt for.

Det knyttet seg spenning til om 34-åringen ville dukke opp i retten. Ifølge hans bistandsadvokat skal han ha kviet seg veldig, men visste at politiet ville pågripe ham om han ikke kom.

Grovt mishandlet

En dag i august 2004 ble mannen grovt mishandlet i lokalene til Bandidos på Mosby. I retten forklarte han at han før på dagen hadde snakket på telefon med noen som oppholdt seg i Bandidos-lokalene. Selv var han i Vågsbygd.

— Jeg var idiot og grov i kjeften, provoserende, sa 34-åringen i retten. Han hevder han ikke husker hva samtalen gikk ut på.

Men han ble bedt om å dra til Bandidos-lokalene, der det ifølge ham var mange personer.

— Jeg ble brått slått ned bakfra med et balltre, sa han.

34-åringen besvimte, og våknet av å være lenket fast med håndjern til en traktorskuffe. Her ble han igjen slått og sparket.

— Det var også noen som tok en tang i kjeften på meg. Jeg vet ikke hva formålet med det var.

Ifølge offeret ble det blåst amfetamin i nesen hans fordi han skulle «kvikne til».

Ville dø

— Så ble det rettet en pistol mot hodet mitt og trykket av. Det var ingen kule i kammeret, og det var synd. Jeg bare ønsket å dø, sa mannen i retten.

To Bandidos-medlemmer på 32 og 45 år står tiltalt for volden, mens en tredje person på 36 år står tiltalt for å ha organisert julingen. 34-åringen skal nemlig ha skyldt ham 80.000 kroner i narkogjeld.

34-åringen hevder at dette ikke stemmer: - Jeg skyldte ham 10.000 kroner en gang, men det er betalt.

Han hevder altså at Bandidos-medlemmene ikke sto for volden. Mannen ble i retten kjørt hardt på hvordan det kan ha seg at han ikke vet hvem de to er som nesten drepte ham.

— Det var to jeg ikke kjenner til. Jeg tror de er fra Østlandet, sa han.

Var provoserende

På spørsmål om hvorfor han tror to helt ukjente skal ha mishandlet ham, svarte han at han hadde opptrådte provoserende.

  • Som man reder ligger man. Men det er vel i overkant å si at jeg fortjente denne volden, sa han.

Resultatet av torturen er at han har fått øresus og nesten er døv på det ene øret.

Årsaken til at de to Bandidos-medlemmene er pekt ut som de som stod bak volden, er vitneutsagn fra en kamerat av 34-åringen som så hva som skjedde. Han skal vitne neste torsdag om dette.