KRISTIANSAND: Bortføringen fant sted i oktober i fjor, og skal ha involvert til sammen fem personer. Fire menn var med på å lokke fornærmede, som de mente stod i et gjeldsforhold til dem, inn i en bil og kjøre han fra Kristiansand til Oggevatn mens de truet med å knekke alle leddene i kroppen hans.

Måtte be mor øverføre penger

Ifølge rettsdokumentene skal den dømte 26-åringen og hans 23 år gamle kamerat begge ha opptrådt svært truende overfor fornærmede på hele bilturen og krevde at han betalte dem 10.000 kroner. Det endte til slutt med at den bortførte mannen ringte sin mor og ba henne overføre penger til kontoen hans, siden det ville bli billgere enn legeregningene som ville komme i ettertid.

Tidligere dømt for vold og trusler

Det var den fornærmedes mor som til slutt varslet politiet om bortføringen, og gjerningsmennene ble pågrepet på Oggevatn samme kveld.

Den dømte 26-åringen er tidligere straffedømt for vold to ganger. Hans 23 år gamle kamerat, som i retten ble dømt til 45 timers samfunnstjeneste for medvirkning til bortføring og trusler, er tidligere straffedømt for vold og trusler to ganger.