KRISTIANSAND: — Det bestemte ledergruppen på sykehuset i går.

Årsaken til at de 16 sengene til gynekologiske pasienter likevel ikke flyttes til tredje etasje i hovedbygget på sykehuset i Kristiansand, er frykten for korridorpasienter og dårlige muligheter for å isolere smittefarlige pasienter. Det forteller klinikksjef Per Weydahl på Sørlandet sykehus.

— Jeg er glad for vedtaket, men dette er ingen seier, sier avdelingsleder Bente Melhus på Kvinneklinikken.

Årsaken til at hun ikke er overbegeistret, er at dagens barselpost splittes, og den ene halvdelen flyttes ned i første etasje og blir omgjort til barselhotell eller lettpost fra 1. september.

— Pasientene på barsel vil ikke få mindre personale enn i dag, men det blir mer tungvint for personalet å spre seg på to etasjer, sier Melhus.

Men hun er glad for å beholde de gynekologiske pasientene på kvinneklinikken.

— Fordi det er der de hører hjemme, sier Melhus.

De gynekologiske sengene flyttes opp til barselposten i andre etasje på kvinneklinikken fra og med 25. juni.

Ledelsen har også bestemt at en del gynekologiske pasienter i fremtiden skal ligge på pasienthotellet og på Senter for kreftbehandling. Årsaken er at tallet på gynekologiske senger og pleiere på Kvinneklinikken kuttes for å spare penger.

Ledelsen har imidlertid bestemt at de gynekologiske sengene skal organiseres under en egen leder i en nyopprettet «Avdeling for kirurgiske senger». Bare barsel- og fødesengene sorterer under Melhus.

— Det blir komplisert når de to sengepostene på Kvinneklinikken legges under to forskjellige ledere, sier Melhus.