MANDAL: En av de ansatte ved Lillesand Prosjektet ringte politiet klokken 14.50 og fortalte at han ble truet med kniv av en 16 år gammel gutt som bor i huset på Stoveland i Holum.

Gutten er en av de vanskeligstilte ungdommene som prosjektet tar seg av. 16-åringen gikk berserk inne i huset og hadde fått tak i en kniv. Den ansatte forklarte at han hadde låst seg inne på et rom for å komme seg vekk fra gutten. Politiet rykket ut, men fem minutter senere ringte den ansatte igjen og fortalte at gutten hadde satt fyr på huset og stukket til skogs.

Da brannvesenet kom til stedet var huset i full fyr. Politiet fant sporene til gutten i snøen, og klokken 16.10 ble han pågrepet i terrenget.

— Da politiet fant ham, kastet han fra seg kniven, og det var ingen dramatikk rundt pågripelsen, forteller Toralf Jørgensen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Den ansatte som hadde låst seg inne kom seg ut av huset uten problemer. Ingen ble skadet i brannen. Etter det politiet kjenner til bor det ingen flere enn gutten i huset.

16-åringen sitter i arresten og vil bli avhørt så snart som mulig.

Lillesand Prosjektet er en institusjon som på oppdrag av landets fylkeskommuner tar hånd om barn og ungdommer med atferdsvansker. Prosjektet er fordelt på 15 institusjoner fra Holum i Mandal til Homborsund.