KRISTIANSAND: — 27-åringen, som for tiden er bosatt i Kristiansand, erkjente umiddelbart straffskyld for blotting, og vedtok også en bot på 10.000 kroner. Vi brakte ham inn til avhør i dag i forbindelse med denne saken, sier Oddbjørn Lunde ved Agder politidistrikts personavsnitt. Han mener det ikke er samme person som tidligere er observert ved Solholmen skole.

— Dette fikk jeg melding om torsdag etter lunsj. Mannen blottet seg for to av elevene våre, og da tok vi affære ved skolen, sier rektor ved Grim skole, Hans-Olav Rike, til fvn.no.

Nå varsles foreldrene også ved naboskolen Solholmen skole om dette opptrinnet. For halvannen uke siden skal en mann ha sextrakassert en 8 år gammel jente ved denne skolen.

— Slik vi ser det, dreier deg seg om to forskjellige personer. Beskrivelser vi har fått av den andre mannen stemmer ikke overens med vedkommende som ble bøtelagt i dag, og vi har heller ingen grunn til å tro at det er noen sammenheng mellom sakene, etter dagens avhør, sier Lunde ved personavsnittet.

Blotteren kunne ifølge politiet ikke gi noen fullgod grunn for hvorfor han hadde handlet som han gjorde.

Dro ned buksene I brevet som foreldrene ved Grim skole fikk fredag, underrettes foreldrene om episoden.

Etter å ha snakket med de forulempede jentene, foreldrene deres og FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg), bestemte rektoren seg for å sende ut et kort skriv til alle foresatte der han orienterte dem om hendelsen.

— Vi ba foreldrene være litt obs. Det var forsåvidt ingen dramatikk i dette, men det er jo en form for overgrep som vi må ta alvorlig, sier Rike.

Sender samme skriv - Det går også ut et brev til alle foresatte i dag fra Solholmen skole, sier rektor ved Solholmen skole, Åse Ellingsen til fvn.no.

De siste ukene har skolen hatt forsterket vakthold etter at en ukjent mannsperson skal ha snakket til minst én skoleelev og sagt "vil du ha sex med meg?" til en åtteåring.

— Er det gjort forsøk på å finne ut om dette er samme person som har sextrakassert barneskoleelever ved din skole?

— Jeg kan bare si at det er politiet som jobber med denne saken nå, sier Ellingsen, men hun håper det blir en stille og rolig høst uten flere episoder av samme karakter.

— Vi står uten spor når det gjelder hendelsene på Solholmen, sier Oddbjørn Lunde ved personavsnittet i Agder politidistrikt.

- Må jo reagere - Vi vet jo ikke om disse episodene har noen sammenheng, sier rektor Hans-Olav Rike.

Jentene som ble offer for blotterens påfunn har sammen med foreldrene vært til avhør hos politiet.

— En må se hvilken hatt man har på, og i dette tilfellet er det jo naturlig at ordensvernet tar tak i det. Denne personen har satt seg ut over normer og grenser som samfunnet setter, og vi må jo reagere på det.

— Ville du ha sendt ut brev til foreldrene uavhengig av hendelsene på Solholmen?

— Vi drøftet litt på huset hvordan dette skulle håndteres, og jeg hadde vel kanskje valgt å gjøre dette uansett.