VENNESLA: Pedersen kjøpte huset i det eksklusive turistområdet Lower Sumas i Abbotsford like øst for Vancouver i British Colombia i 1995. Huset, som ligger noen få hundre meter fra den amerikanske grensen og like ved en flott golfbane og park, er i dag verdt rundt tre millioner kroner.

Stiftelsen betaler

Alle låne-, rente— og driftsutgifter til boligen, og en bil, betales med penger fra givere eller fra innringere til Pedersens helbredelses- og frelsetelefoner i Norge.

Dette viser tall Fædrelandsvennen har hentet fra lokale myndigheter i British Colombia i Canada, norske registre og som Svein Magne Pedersen har lagt fram for oss.

Pedersen får mellom 9000 og 10.000 norske kroner i måneden fra sin egen stiftelse for å leie ut huset. Stiftelsen har også kjøpt mye av møblene i huset. Ifølge regnskapene hadde møblene en nyverdi på rundt 210.000 kroner.

I 1990 startet Pedersen stiftelsen Misjonen Jesus Leger i Vennesla, en bedrift som i fjor omsatte for nesten syv millioner kroner på teletorgtjenester innen frelse og helbredelse.

I 1994 utvidet Pedersen med å opprette Jesus Heals Ministries i Canada, hvor han arbeidet som pastor på 80-tallet. Stiftelsen i Canada driver hovedsakelig med misjon blant indianere.

Samme år endret han vedtektene i stiftelsen hjemme. Ved nedleggelse skulle ikke lenger verdiene tilfalle Vennesla misjonsmenighet, men overføres til stiftelsen i Canada.

Alle inntekter til stiftelsen kommer som overføring fra moderstiftelsen Misjonen Jesus Leger i Norge, i fjor 92.381 canadiske dollar, eller cirka 450.000 norske kroner.

Pedersen har overført mellom 400.000 og 500.000 kroner til Canada hvert år siden årtusenskiftet.

Det er ulovlig for en stiftelseseier å ta ut penger av sin egen stiftelse. Men å ta ut penger gjennom husleie er lov.

Reiser ofte

Svein Magne Pedersen og kona Solveig reiser mellom to og tre ganger i året over til huset i Canada for å jobbe i Jesus Heals Ministries noen uker i slengen.

Dermed er også flyreisene bort til ferieparadiset utenfor Vancouver betalt av giverne.

— Da vi startet i Canada, et arbeid som er mitt hjertebarn, kunne vi ikke risikere å havne på gata. Derfor kjøpte jeg huset. Stiftelsen kunne ikke låne selv, men dekker utgiftene til huset gjennom leie. Det brukes som kontor. Både hybelleiligheten og hovedleiligheten brukes som losji for misjonærene vi sender over, forteller Pedersen om sitt eiendomskjøp.

De siste fem-seks årene har Pedersens datter Annika bodd mest i huset, mens hun ledet Jesus Heals Ministries arbeid blant indianerne.

Hun har også mottatt årslønn på 43.000 kanadiske dollar - rundt 220.000 kroner.

Lønn til Pedersens datter og husleie til Pedersen utgjør om lag 70 prosent av Jesus Heals Ministries samlede utgifter.

Svein Magne Pedersen tar ut 447.000 kroner i årlig lønn for å lede Misjonen Jesus Leger hjemme i Norge, en solid gasje til en ideell kristen organisasjon å være. Pastor Gunnar Jeppestøl tjener 294.000 kroner på å lede Vennesla Filadelfia, en av landets største menigheter.

Millionen Svein Magne Pedersens kone Solveig har også full jobb og styreverv i stiftelsen i Norge, og ifølge Pedersen tjener hun «litt mindre» enn ham.

Pedersen tjener også rundt 100.000 kroner i året på royalties av sine helbredelsesbøker, som selges gjennom Forlaget legedom. Han vil ikke oppgi regnskap for dette.

— Jeg gir deg ikke mer enn loven sier jeg skal. Hvorfor skal jeg det, sier Pedersen.

Med leieinntektene fra Canada, gjør ekteparet Pedersen hvert år rundt millionen på sitt kristne arbeid.

  • Jeg jobber opp mot 80 timer i uka. Bare sist helg holdt jeg møter i over 20 timer. Jeg skriver ikke helgetillegg som dere journalister. Dere hadde tjent millioner, hvis dere hadde jobbet som jeg. Jeg har gjort suksess - og det skal man visst ikke i Norge, sier Pedersen.

Han vil ikke treffe oss for intervju fordi det er så travelt på telefonlinjene til helbredelsessenteret i Hægeland.

— Bare på de minuttene jeg har snakket med deg, har jeg sikkert tapt over 1000 kroner, avslutter mirakelpredikanten.