KRISTIANSAND: Kvinnen hadde vært på besøk på Ternevig aldershjem hos sin svigerinne, men fikk problemer med å starte bilen da hun skulle hjem. Til slutt fikk hun start på bilen, men bestemte seg derfor for å kjøre en runde på brygga for å teste bilen. Men det endte i at kvinnen kjørte rett i sjøen.

— På grunn av våt asfalt og høy sjø var det vanskelig å se bryggekanten, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Kvinnen ble bekreftet omkommet like før klokken 23 lørdag kveld av leger som kom til stedet. Politi, brannvesen og ambulanse ble sendt til båthavna da meldingen fra vakten i havna kom klokken 22.01. Forsøkt gjenopplivet

— Utrykningspersonellet fikk en ekkel følelse da de ankom. Asfalten og sjøen gikk nesten i ett. Vi antar at lysforholdene har skapt problemer. Hvis man i tillegg har dårlig syn, kan det ha vært svært vanskelig å se bryggekanten, sier Arnesen.

Tre minutter etter at dykkerne fra brannvesenet ankom, var kvinnen hentet ut av bilen. Hun ble forsøkt gjenopplivet, men livet stod ikke til å redde.

— Vaktmannen på Ternevik pekte på bilen som lå under vann da vi ankom. Fra kvinnen kjørte ut i sjøen gikk det omkring 20 minutter til vi hadde henne på land, sier brannmester Bjarne Lund, som var en av de første som kom til stedet.

Kjørte mellom båter

— På bryggekanten er det en planke, slik at det gikk ikke rett ut i sjøen. Men hun kan jo ha vurdert feil. Samtidig lå det to båter ved bryggen. Kvinnen kjørte ut mellom båtene.

Bilen, en Hyundai Atos, ble sent lørdag kveld hentet opp fra sjøen. Politiet var en stund usikre om kvinnen var den 81 år gamle registrerte bileieren, men fikk søndag dette bekreftet.