ARENDAL: Mannen vil bli fremstilt for fengsling i Aust-Agder tingrett i Arendal onsdag. Før fengslingsmøtet har politiet utvidet siktelsen mot ham til å gjelde overlagt drap.

— Jeg kan bekrefte at siktelsen er utvidet. Han er nå siktet for både mordbrann og overlagt drap. Men jeg vil understreke at dette bare er foreløpige anklager, sier advokat Henrik Bliksrud til fvn.no.

Han representerer 28-åringen under fengslingsmøtet, siden mannens forsvarer Lill Vassbotn er på ferie.

— Politiet vil kreve fire ukers varetekt, hvorav to uker med full isolasjon. Jeg vil foreløpig ikke kommentere om min klient samtykker i varetektsfengsling, sier Vassbotn.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannen kommer selv til å møte i fengslingsmøtet, ifølge advokaten. Han har i avhør nektet for å ha noe å gjøre med brannen, som kostet 24 år gamle Glenn Thomassen og 25 år gamle Brian Clausen, begge fra Grimstad, livet.

— Han har avgitt sin forklaring til politiet. Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier Vassbotn, som opplyser at hennes klient er sterkt preget av det hele.

På grunn av Vassbotns ferie, vil ikke 28-åringen bli avhørt på ny før mandag.

— Han vil forklare seg videre, men jeg har rådet ham til å vente til jeg kan være tilstede, sier Vassbotn til fvn.no.

Siktelse kan bli utvidet

En kvinne i 20-årene, som er siktet for å gi falsk forklaring til politiet, kan bli siktet for medvirkning til mordbrannen. Hun har ifølge NTB gitt ny forklaring til politiet.

— Vi kan ikke utelukke at siktelsen blir utvidet til også å gjelde mordbrann. Hun har gitt en ny forklaring, men jeg kan ikke si noe om den av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff til NTB.

Kvinnen ble pågrepet sammen med 28-åringen. Politiet vurderer om hun skal framstilles for varetekt torsdag.

Kvinnens advokat, Bjørn Rener-Larsen, ønsker ikke å kommentere de nye opplysningene i saken.