KRISTIANSAND: Ekteparet som er bosatt på Gimlekollen har aldri blitt utsatt for et slikt svindelforsøk før, men de luktet raskt at det var ugler i mosen.

— Vi skjønte fort at noe ikke var som det skulle være når vi ble lovet så mye penger, sier Paul Erichsen.

— Når noe virker for godt til å være sant, er det ofte det, skyter kona Aud inn.

Troverdige

I brevet blir de kontaktet av en mann som presenterer seg som Mr. David Makalaba fra Zimbabwe. Han hevder å ha fått adressen deres gjennom moren, som skaffet den ved South African Information Exchange i Johannesburg. Han hevder at hun fant adressen mens hun lette etter en troverdig og ærlig person som kunne hjelpe dem.

— Det er jo hyggelig at vi blir sett på som ærlige og troverdige personer, men akkurat hvordan de fant ut av at vi er det vet jeg ikke, sier Paul og ler.

Millioner

Videre i brevet blir familien Erichsen tilbudt 20 prosent av en sum på 10 millioner dollar dersom de hjelper Makalaba å overføre pengene. De står på en bankkonto i Sør-Afrika, og han vil ha de overført til en bankkonto i et annet land.

— Jeg har jobbet i en bank i 23 år, og synes at dette er en veldig rar måte å gjøre ting på. Nei, dette svindelforsøket må de lengre ut på landet med, forteller Aud.

Selv om de ikke har hatt internett, og aldri opplevd å bli utsatt for et slikt svindelforsøk før. Så har ikke tidligere saker av lignende natur gått dem hus forbi.

— Vi leser avisa, og holder oss oppdater gjennom den. Vi har hørt om mange lignende saker før, sier Paul.

Vanlige

Slike svindelforsøk som dette er så vanlige at økokrim har egen temaside for Svindel gjennom ”Nigeria-brev” Og noen kreative sjeler har også laget en nettside på hvordan man kan svindle svindlerne