Huset i Tranestien på Slettheia var fullstendig overtent. Foto: Jarle Martinsen
En av naboene prøver hjelpe med slukkingen ved hjelp av høytryksspyleren sin. Foto: Jarle Martisen

KRISTIANSAND: — De fleste av våre folk kunne returnere klokken 03.20 i natt. Da ble arbeidet sett på som ferdig og brannen definert som slukket. Men fremdeles har vi noen der ute som kontrollerer at ingenting blusser opp igjen. Dette er rutine, sier vakthavende ved Kristiansand brannvakt klokken 06.10. Mannskapene som fremdeles befinner seg på Slettheia skal sørge for å pøse på mer vann om noe skulle etterantenne. Men brannen skal nå være helt slukket.

Fremdeles kan verken politi eller brannvesen si noe om årsaken til brannen på Slettheia.

Kraftig vind - Huset er fullstendig utbrent innvendig og det er en del skader på bærekonstruksjoner, sa brannsjef Per Stølan til fvn.no klokken 23.15 tirsdag kveld.

Brannvesenet hadde en vanskelig jobb på stedet. Kraftig vind skapte et voldsomt gnistregn som ble blåst mot hus i nærheten.

— I en periode var det fare for spredning til andre hus. Men slik som situasjonen ser ut akkurat nå, er spredningsfaren over, sier Sørland.

Ifølge brannvesenets operative utelederpå stedet, Salve Eieland, hadde brannvesenet situasjonen under full kontroll ved 23.30-tiden.

Seks reddet ut Seks personer som bodde i huset fikk reddet seg uskadet ut, før huset tok skikkelig fyr. Brannen spredte seg imidlertid raskt, slik at huset i løpet av kort tid var overtent. Flammene og røyken kunne sees både fra Tinnheia og store deler av Vågsbygd. Veiene rundt huset som brenner var sperret av politiet, men ble åpnet igjen ved 23.15-tiden.

Politiet fikk melding om brannen klokken 21.45. En av naboene som hjalp til med slukking ble klokken 23 sendt til legevakta med røykskader.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

— Det vil den videre etterforskningen vise, sier operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt.