Foto: Hans Botnen Eide

LILLESAND: 18-åringen ble sendt til Sørlandet sykehus i Arendal, etter at en mast på seilbåten "Solrik" knakk og traff ham.

Den skadede 18-åringen ble fraktet med luftambulanse til sykehuset, og ligger foreløpig på intensivavdelingen. Sørlandet sykehus i Arendal beskriver tilstanden som alvorlig, men stabil. Mannen skal være et besetningsmedlem på båten, i følge agderposten.no. I tillegg skal en 44 år gammel mann fra Mjøndalen ha blitt lettere skadet.

Skadet mast

Politiet sendte ut en krimtekniker for å undersøke masten. Han konkluderte med at masten var pill råtten, tvers igjennom.

— I tillegg har masten fått seg ett slag, eller en knekk tidligere. Flere flattjern har blitt brukt rundt skadestedet, for å forsterke masten, sier operasjonsleder Arne Arnesen, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet skal nå avhøre de involverte, før det blir gjort noe mer i saken.

Knakk under seilsetting

Ulykken skal ha skjedd like etter at " Solrik" forlot havnen.

— Masten på båten knakk i forbindelse med seilsettingen, forteller Bjarne Bakken, ved Agder politidistrikt.

Masten på "Solrik" ble knekt i flere deler, ifølge øyenvitner.

Luftambulanse og ambulanse var på stedet.

Skoleskip og charterbåt Seilbåten "Solrik" eies av Foreningen Skonnerten "Solrik" , en ideel organisasjon som kjøpte båten i 1996. Seilbåten blir i dag brukt som skoleskip og charterbåt, og er hjemmehørende i Grimstad.