KRISTIANSAND: En 17 år gammel gutt er i Kristiansand tingrett dømt til 34 timers samfunnsstraff etter å ha motsatt seg arrestasjon da han skulle inn til rutinemessig urinprøve.

Fra tidligere er 17-åringen idømt 90 timers samfunnsstraff for å ha båret våpen ulovlig, samt for voldsutøvelse og narkotikabesittelse. Etter dommen ble han tvangsplassert i barneverntiltak.

17-åringen har så langt avtjent samfunnsstraffen i en barnehage i Kristiansand.

Kastet stein

30. mai i år skulle 17-åringens tilsynsfører kjøre ham til urinprøvetaking ved et legekontor i Slottskvartalet i Kristiansand. Da forsøkte han å stikke av.Tilsynsføreren fulgte etter ham, men måtte gå i dekning da 17-åringen begynte å kaste steiner mot ham. Dermed ringte tilsynsføreren politiet.

Politiet hadde sin fulle hyre med å få 17-åringen til å samarbeide, han slet seg gjentatte ganger løs fra politiets armgrep, og ble derfor pågrepet.

Springskalle

Under pågripelsen forsøkte domfelte å skalle en av polititjenestemennene i ansiktet. Politimannen unngikk såvidt å bli truffet.

Av preventive hensyn skal det reageres med ubetinget fengsel når man med vold hindrer en offentlig tjenestemann i å utføre jobben sin.

"Retten er under tvil kommet til at tiltalte blir å idømme samfunnsstraff," heter det i tingrettsdommer Gunnar S. Andreassens avgjørelse.