Det er Mattilsynet og Folkehelsa som sier dette på en pressekonferanse i dag.

— Kjøttdeig av storfe produsert på Rudshøgda ser ut til å være smittekilden, informerer Mattilsyneti følge VG.

Kjøttdeigen det gjelder er merket med autorisasjonsnummer 103 og vil nå bli trukket fra markedet.

Kjøttdeigen er solgt i områdene rundt Hamar og Østlandsområdet og det er levert noe til Sør-Vestlandet hvor det også har vært sykdomstilfeller.

Mattilsynet understreker at de handler på mistanke.

Foreløpig er det ikke påvist bakterier i kjøttdeigen, men etter omfattende intervjuer av de syke og et utvalg av personer i områdene de kommer fra, har gitt Mattilsynet og Folkehelseinstituttet grunn til å konkludere med at det er Gilde-kjøttdeigen som er smittekilden, skriver VG.

Gilde trekker tilbake 50 tonn kjøttdeig etter at det har blitt kjent at kjøttdeig fra Gilde trolig er årsaken til alvorlig nyresvikt hos barn.– Vi er svært ulykkelige hvis det viser seg at kjøttdeig fra Gilde er årsaken til sykdommen, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Gilde til NTB.

Det er kjøttdeig merket med autorisasjonsnummeret 103 som nå blir tilbakekalt. Kjøttdeigen er tydelig merket på etiketten med nummeret, og den skal stamme fra Gildes anlegg på Rudshøgda. Det er hovedsakelig kjøttdeig i Østlandsområdet som kan være infisert av bakterien.