Informasjonen fikk de av stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp). Som et resultatet av møtet med Ellingsen, sendte Riksadvokaten et brev til Follo politidistrikt for å få en redegjørelse om etterforskningen av forhold som den drepte mannen var involvert i.

– Jeg har hatt et møte med Riksadvokaten som blant annet dreide seg om mannen som ble drept. Jeg så oppslag i mediene og dro selv til Mysen, der jeg blant annet snakket med lensmannen og eieren av en pub der den pågrepne jobbet som dørvakt for å sette meg inn i realitetene i saken, sier Ellingsen, som er Fremskrittspartiets justispolitiske talsmann, til NTB.

Etter besøket på Mysen for en måneds tid siden, møtte Ellingsen Riksadvokaten hvor han tok opp denne typen kriminalitet og gjengangerkriminalitet.

– Riksadvokaten delte mine bekymringer. Han skrev et brev til statsadvokaten i Oslo og Akershus og til Follo politidistrikt der han ber politiet iverksette tiltak og legge en plan for det videre arbeidet. Blant annet ber han politiet redegjøre for saker som ikke er avsluttet og den pågående etterforskningen av mannen som ble drept mandag, sier Ellingsen.

Ellingsen sier at det som er skjedd, er en tragedie for begge parter.

– Nå må det bli opp til etterforskningen å avdekke om det er skjedd noe kritikkverdig, sier han.