KRISTIANSAND: — Det blir dette gjerdet som vil bli stående, sier daglig leder i Kvadraturforeningen, Harald Andersen, til fvn.no.

Andersen er fullt klar over at det ikke vil holde fulle personer fysisk borte fra treet, men mener det gir et signal som forhåpentligvis gjør at færre våger seg til å plukke på treet.

— Det viser i alle fall at forbi sperringen har man ikke noe å gjøre, og gjør det enklere for politi og vektere å gi beskjed til folk som oppholder seg på feil side. Vi kunne satt opp et piggtrådgjerde, men det ville alltid vært noen som klatret over, sier Andersen.

Forrige helg ble en juletreklatrer myndig beordret ned av ordfører Per Sigurd Sørensen, som lørdag gikk natteravn i sentrumsgatene. Dagen etter ble det bestemt å sette opp et sikkerhetsgjerde for å skjerme treet.

I fjor ble det gjort hærverk for til sammen 50.000 kroner på julegrana på torvet. Og med over 10.000 lys og cirka 40 store julekuler er det mye som kan ødelegges på treet.

— Ikke minst koster det mye med montering etter at hærverk er gjort, sier Andersen.

Han håper julebordgjester og andre følger anmodningen om å la treet stå i fred og at de melder fra om de ser noen som nettopp ikke gjør det.

Lysene på treet blir tent søndag 30. november.