Foto: Scanpix

- Hun snakket med alle

Mette-Marits besøk til attføringsbedriften Varodd i Kristiansand ble en real opptur.

KRISTIANSAND: — Opprinnelig skulle besøket vare drøyt tre kvarter, men Kronprinsessen tøyde besøket så lenge hun kunne, forteller administrerende direktør ved Varodd, Tor Arve Monan, til fvn.no.

— Mette-Marits besøk ved vår bedrift betyr en anerkjennelse av den jobben vi gjør, sier Monan.

— Det kongelige besøket ble både uformelt hyggelig, og oppmuntret alle hos oss. Vi jobber hver dag med å bidra til å få yrkeshemmede ut i arbeid. Vi var opptatt av å vise kronprinsessen en levende bedrift, ikke noe glansbilde.

Blant Norges største

Kronprinsesse Mette-Marit var tirsdag i Kristiansand for å forestå den offisielle åpningen av Universitetet i Agder .

Etter åpningen bar det avgårde til Varodd.

— Vi har hatt en dialog med Slottet i over ett år, og kronprinsessen har hele tiden uttrykt ønske om å få til et besøk hos oss. Det var gledelig at det endelig kom i stand, sier Monan.

Varodd AS er en av de største attføringsbedriftene i Norge med 65 fast ansatte og 237 tiltaksplasser. Hovedformålet til bedriften er å bidra til at yrkeshemmede kan få en ny start i yrkeslivet.

Mette-Marit viste stor interesse både for bedriften og for alle som er tilknyttet til Varodd.

Ville snakke

  • Vi snakka om virksomheten og viste litt av produktene våre, jeg hadde lagt opp til en omvisning, og deretter forberedt meg på å forklare en del om bedriften, sier Monan.

Men hun ønsket heller å bruke mer av tiden på å stanse opp og snakke med folk, og forandret dermed litt på timeplanen.

— Det ble ikke så "upersonlig" som jeg hadde trodd på forhånd, hun viste et ekte engasjement for det vi driver med. Besøket ble en real opptur, sier direktøren.