OSLO: — Kun småskader, transportoppdrag og øvelser er i dag rapportert fra våre vaktstasjoner, sier informasjonsansvarlig Eivind Tungland ved Norsk Folkehjelps Opplysningssentral i Tromsø, som gleder seg over en rolig dag uten alvorlige hendelser.

Norsk Folkehjelp Jæren rapporterer i dag om stor utfart, anslagsvis over 1000 skiturister har passert deres vakthytte i Solheimsdalen i Sirdal, og mannskapene der melder om våt snø, men brukbart skiføre.

Fra Meråker i Sør-Trøndelag meldes det at Norsk Folkehjelps mannskaper har assistert en nyoperert dame til hytta med snøscooter.

— Det er hyggelig å vite at våre mannskaper yter service til påsketuristene i fjellet, og at mange av gruppene i beredskap bruker tiden i påsken til å trene, sier John Otto Johansen, Beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp Sanitet. Han nevner at blant annet så har Norsk Folkehjelp Mo, som er stasjonert på Kaldvatnet på Saltfjellet i dag har hatt en skredøvelse for å ytterligere styrke sine ferdigheter.

Ellers har Norsk Folkehjelps mannskaper i Narvik, stasjonert i Kaffedalen, hatt oppdrag med å transportert en syk baby ned av fjellet.

I Tromsø ba politiet om transportassistanse til en Australsk skiturist som hadde fått ødelagt skibindingen sin. ? Han var her som utvekslingsstudent, og var svært takknemlig for hjelpen vi gav, etter at han på en av sine første skiturer fikk ødelagt bindingen sin ganske langt inn på fjellet, sier Vegard Hansen, snøscootermannskap i Norsk Folkehjelp Tromsø.