KRISTIANSAND Stiftelsen Arkivet får 1,4 millioner kroner ekstra på statsbudsjettet for neste år.

— Helt topp! Dette er full uttelling og vel så det i forhold til hva vi hadde søkt om, jubler informasjonsansvarlig Stein Christian Salvesen. Han opplyser at pengene blant annet skal gå til et doktorgradsarbeid og opprettelse av en full stilling.

  • Nå får vi den organisasjonen vi trenger for å oppfylle vårt formål innen historieformidling og fredsbygging, sier Salvesen. Økningen på 1,4 millioner fra Kunnskapsdepartementet kommer på toppen av årets bevilgning på 3,6 millioner kroner. Det var stortingsrepresentant Freddy de Ruiter (Ap) som i går ettermiddag brakte nyheten.

— Dette er en gladmelding som jeg er veldig stolt av. Satsingen fra departementet betyr en stor anerkjennelse av det arbeidet Arkivet gjør, samtidig som dette er resultat av godt politisk håndverk, sier de Ruiter.

— Skyldes dette dårlig samvittighet for måten statsråd Djupedal behandlet Arkivet på i forhold til senteret for menneskerettigheter?

— Nei. Denne bevilgningen er lagt inn i budsjettet lenge før den saken ble avgjort, sier de Ruiter. Han mener Arkivet nå har grunn til å feire med kake og champagne.

— Kaken er allerede bestilt, bekreftet Salvesen i går ettermiddag. VIDAR UDJUS