— Det har vært en merkbar økning av kristne vinklede programmer i NRK. Dette tror jeg har en sammenheng med rekrutteringen kanalen har av studenter fra Mediehøgskolen Gimlekollen, sier pressesjef Jens Brun Pedersen til Sørnett.

Brun-Pedersen sier at han har ikke kan gi eksempler på hvilke programmer i NRK han mener tidligere gimlekollenstudenter vinkler i kristen retning.

Han sier til avisen han baserer uttalelsene på et generelt inntrykk han selv har. Brun-Pedersen mener likevel det er nødvendig med kristne journalister.

- Ansetter på faglig grunnlag - Det er riktig at NRK ansetter nyutdannede journalister fra Gimlekollen, men dette blir bare gjort ut fra et journalistisk grunnlag, uttalte kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas, i forbindelse med at Brun-Pedersen sa til VG Nett at han mente det kristne livssynet ble for høyt prioritert i NRK.

Mediehøgskolen mener Brun-Pedersen ikke kjenner skolen godt nok til å uttale seg slik han gjør.

— En journaliststudent kommer fra Mediehøgskolen er ikke ensbetydende med at vedkommende deler høgskolens kristne verdigrunnlag. Vår studentgruppe avspeiler i stor grad et livssynsmangfold blant norsk ungdom. Og alle studenter, uavhengig av tro og livssyn, er like velkomne til å studere journalistikk hos oss, sier skolen i en pressemelding onsdag.

Mediehøgskolen Gimlekollen mener i likhet med kringkastingssjefen at NRKs ansettelser av journalister fra skolen skjer på et faglig grunnlag.