FLEKKEFJORD: 50 år gamle rør med sprekker er årsaken. De leder mesteparten av kloakken urenset ned i Grisefjorden, skriver avisen Agder.

— Det er riktig at det er en ledning som ikke er tilkoblet kommunens renseanlegg, men de 20 husene på Uenesodden som dette gjelder har septiktanker som skiller ut noe, opplyser teknisk sjef i Flekkefjord kommune Terje Aamodt til avisen Agder.

Planen er at denne kloakkledningen skal kobles på det nye hovedanlegget i Dannevika, men kommunen venter fortsatt på at dette området skal bygges ut.

Det nye anlegget lar imidlertid vente på seg. Rørene som leder fra feltet på Uenesodden ned til Grisefjorden er 50 år gamle sementrør med lekkasjer.

Naboene i området klager i tillegg på dårlig lukt. Hvis ikke det nå blir fortgang i planene mener Aamodt at man må se seg om etter andre løsninger.

— Det er lenge siden planene for hvordan dette skulle løses ble laget, men siden dette er en privat eiendom hadde vi håpet å få koble dette til i forbindelse med en videre utbygging av Dannevika, sier Aamodt.