Ulykken skjedde her på Voie ringvei vest for Kristiansand. Foto: Kystatlas

KRISTIANSAND: — Det er ting som tyder på at han fikk et illebefinnende, sier politioverbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Han påpeker at sjåføren foreløpig ikke er avhørt, og han derfor ikke kan si noe sikkert om ulykkesårsaken.

— Foreløpig har vi konsentrert oss om skadestedet. Den videre etterforskning vil trolig bringe på det rene hva som har skjedd, sier han.

Politiet vil i den videre etterforskningen avhøre sjåføren, vitner og elever for å finne ut årsaken til ulykken. Samtidig vil teknisk personell undersøke om bussen hadde feil eller mangler.

Bussen trafikkselskap sier sjåføren er erfaren, og at han ikke kan ha kjørt spesielt fort.

— Jeg stod og ventet på busstoppet da jeg plutselig så skolebussen hoppet halvveis opp i lufta og kjørte inn i siden. Hele frontruta ble knust, og jeg hørte et stort smell, sier 15 år gamle Adnan Dar, som var vitne til ulykken i Voie ringvei i Kristiansand.

Selv var han på vei til skolen da ulykken skjedde. Han forstod ikke hvorfor bussen endte i grøfta.

— Jeg ble helt sjokkert. Det var ingen andre biler på veien, derfor skjønte jeg ikke at bussen krasjet i ingenting, sier Dar til fvn.no.

Han forteller om panikk blant elevene på bussen.

— Noen blødde neseblod. Mange grein, hylte og løp rundt i panikk, sier Dar.

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til Voie ringvei etter at en skolebuss med 30 skoleelever kjørte ut av veien ved Voie ringvei cirka halv ni i dag morges.

— Vi har ikke fått kartlagt hva som er årsaken til ulykken. Noen av elevene har fått sjokkskader og kuttskader, forteller skadestedsleder Øyvind Hægeland til fvn.no.

Ifølge politiet skal elevene være preget av ulykken.

— Det har nok vært en ganske tøff opplevelse for barna, for flere grein da vi kom ut. Heldigvis var lærere fra skolen tidlig på skadestedet og tok seg av elevene. De er nå samlet på skolen, forteller Hægeland.

Ifølge vitner på stedet, fikk rundt ti av barna som var med bussen legehjelp på stedet. Bussen var på vei til Torkelsmyra skole med skoleelever i alderen 7-12 år da ulykken skjedde. Stedet der bussen kjørte av veien, ligger knappe 300 meter fra skolen.

Redningsbil har nå tauet bort bussen fra ulykkesstedet. Elevene ble kjørt med en annen buss til skolen.

Fvn.no kommer tilbake med mer