LitteraturosloEn roman om ensomhet, oppvekst og om det å få en unik og sterk personlighet.Det er andre gang Fosnes Hansen får Bokhandlerprisen, som kåres av rundt 3000 personer i bokhandlerbransjen.— Det er ingenting som gleder meg mer enn at Fosnes Hansen er på banen igjen. At det ble en roman som «Løvekvinnen» overrasket sikkert både meg og mange andre, sa kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap), da han overrakte prisen, en bronsestatuett av Nils Aas, under en tilstelning på Hotel Continental i Oslo.«Løvekvinnen» er Erik Fosnes Hansens første roman på åtte år. Forrige roman var «Beretninger om beskyttelse», som han også fikk Bokhandlerprisen for. Visuell forfatter.

For Fosnes Hansen har det vært en vanskelig prosess, fra det som var den originale tanken bak boka til den var ferdig for utgivelse på Cappelens Forlag.- Det var ikke lett. Jeg skulle skrive om ei jente og finne ei jentes språk. Selv er jeg en visuell forfatter, og derfor var det til tider vrient å skrive om henne, sier Fosnes Hansen.I «Løvekvinnen» er det historien om Eva Arctander, ei annerledes jente, som fascinerer leseren. Eva blir født samme natt som moren dør, og Fosnes Hansens roman skildrer livet til Eva og hennes far, stasjonsmesteren. Eva lever bak en maske som er forskjellig og til tider uforståelig, men som bringer leseren videre, og som tar for seg flere av de sentrale spørsmålene i livet. - Viktig roman.

— En sterk og viktig roman, mente forlagssjef i Cappelen, Anders Heger.Prisen ble delt ut for 36. gang, og bare Fosnes Hansen og Lars Saabye Christensen har fått prisen to ganger.- Det er en ære og den fineste utmerkelsen jeg kan få. Boka er stemt fram av dem som daglig omgås bøkene, sier Fosnes Hansen. ©NTB