ARENDAL: Ifølge overingeniør Asgeir Øybekk i det kommunale vannverket ble ledningen skutt av i forbindelse med anleggsarbeid ved Jovann på Nyli.

Flere hundre husstander har mistet vannforsyningen på grunn av sprengningsuhellet.

— Etter hvert kan flere tusen mennesker være uten vann, sier Øybekk.

Kommunen jobber nå på spreng med å utbedre skaden.

— Samtidig forsøker vi å finne alternative rør å sende vannet gjennom. Det er en vanskelig og tidkrevende jobb, og vi vet ikke nøyaktig hvor mange vi klarer å skaffe vannet tilbake.

Frykter forurenset vann

Av frykt for at kloakk kan ha kommet inn i vannforsyningen, påbyr Arendal kommune koking av vannet i den østre delen av Arendal, når vannet kommer tilbake i springen.

— Vi er redde for at vannkvaliteten kan være forringet av kloakk. Når vannledningene er tomme kan det oppstå en vakuumeffekt som gjør at ting kan bli sugd inn i rørene. Alle som bor øst for Stensås må derfor koke vannet.

Dette området omfatter blant annet østerenden på Tromøya østlige deler av Arendal i retning Kilsund. Øybekk oppfordrer de som er i tvil om de bor i et trygt område om å koke vannet for sikkerhets skyld. Kommunen vil kontinuerlig oppdatere sine nettsider, arendal.kommune.no, med informasjon til innbyggerne.

Øybekk håper deler av befolkningen kan få vannet tilbake sent i kveld eller til natten. Det vil bli foretatt vannprøver for å sikre seg at kvaliteten på vannet er tilstrekkelig god. Resultatet av prøvene vil være klart om et par dager.

— Folk må kunne være sikre på at vannet er sikkert å drikke.