MANDAL: — Drapstiltale kan bli resultatet av denne saken, bekrefter politiadvokat og ansvarlig for saken, Hellek Rue, ved Mandal politistasjon.

Det er gått snart sju måneder siden ulykken i Skjernøysund i Mandal der to personer omkom. Fire personer ble skadet, mens en sjuende person i båten kom fra det uskadet.

Saken er for øyeblikket til vurdering hos Sjøfartsinspektøren i Oslo. Det skjer etter at mandalspolitiet fikk tilbake rattet fra ulykkesbåten. Den har i flere måneder vært til undersøkelser hos Rettsmedisinsk Institutt. Hensikten har vært å finne DNA-spor for å avdekke hvem som har holdt i rattet.

— Men instituttet har ikke funnet spor som med sikkerhet kan si hvem som har holdt i det, sier Rue.

To førere

Han sier politiet er sikre på hvem som førte båten på land, og at det kan gå mot at vedkommende vil bli tiltalt for uaktsomt drap. Videre tror politiet at en person til førte båten underveis, og derfor vil også denne personen kunne bli tiltalt for uaktsomt drap.

— Vi vet ikke hvem som utførte endringen på fjorden slik at båten satte kursen rett mot land. Den som kjørte sist husker ingenting av hendelsen, sier Rue.

Saken er nå hos Sjøfartsinspektør Finn Paulsrud i Oslo. Han sier at han vil levere en innstilling til agderpolitiet om et par uker.

— Jeg vil uttale meg om hva jeg mener er årsaken til ulykken, om noen bør tiltales og i så fall etter hvilken paragraf, sier Paulsrud.

Ut over det vil han ikke uttale seg konkret om saken.

Før påske

Politiadvokat Rue skal så si sitt, og endelig avgjørelse vil statsadvokatene i Agder ta.

— Vi bør ha en tiltaleavgjørelse innen påske, sier Rue.

Han beklager overfor de involverte at det har tatt ekstremt lang tid å få en avgjørelse som på alle mulige måter er en sterk belastning for de berørte i saken.

— Flaskehalsen har i hovedsak vært at det har tatt så lang tid å få rattet analysert hos Rettsmedisinsk Institutt. Denne analysen har likevel vært viktig for å ha undersøkt alle de tekniske spor som finnes i denne saken, sier han.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med flere som var om bord i båten, deriblant vedkommende som førte båten på land. Ingen ønsker å uttale seg om saken.