KRISTIANSAND: — Jeg har inntrykk av at pengene sitter veldig løst ja, sier butikkmedarbeider ved Bertoni i postgården Andre Sparsaas, til fvn.no.

Han står i en liten bod på utsiden av postgården, og har en langt større intimsone enn samtlige som traver opp og ned Markens gate. Gågata er nemlig full av mennesker som presser seg fordi hverandre, for å komme seg til neste butikk. Noen kolliderer med hverandre, noe slår av en vennskaplig prat og noen bare betrakter folkelivet.

Koffertparade

Sparsaas har vært på plass i boden sin siden klokka sju for å selge t-skjorter og skjorter, og kan fortelle at det var kø på utsiden av postgården da han rigget til boden sin.

— Morris, som holder til her inne, hadde tydeligvis tilbud på sånne svære rullekofferter, så det kom masse folk forbi her med en svær koffert på slep, forteller han.

— Det var en skikkelig koffertparade?

— He-he, ja, du kan vel si det sånn, flirer han.

Gode priser

De fleste butikkene lokker med over femti prosent avslag på utvalgte varer. Men, om du er opptatt av at det du klærne du ikler deg er siste skrik, kan du ikke forvente å få de mest ekstreme tilbudene.

— Du kan ikke regne med å få så fryktelig mye avslag på den siste moten, men litt billigere er det nok. Du får det nok til en god pris, forklarer Sparsaas.

Ingen værforbehold

Han skal jobbe helt til klokka sju i kveld, og har igrunn ikke noe i mot det. Men den som trodde at regnvær ville skremt Sparsaas innendørs, må tro om igjen.

— Nei, jeg har et sånt fint telt bak meg her, så det går greit, sier han, og sikter til det store hvite partyteltet som er satt opp helt inntil boden hans.