LILLESAND: Det bekrefter Braathen i et intervju med Agderposten fredag.

– Da Hellersøya kom for salg, og vi fikk mulighet til å erverve stedet, var det som en barndomsdrøm gikk i oppfyllelse, sier Braathen til avisen.

Salgsprisen på 37,5 millioner er den nest høyeste som er oppnådd for en fritidseiendom på Sørlandet. Den dyreste er fremdeles Gaupholmen, som ble solgt for 52 millioner kroner i 2014.

Eiendommen ble lagt ut for salg med en prisantydning på 40 millioner kroner. Flere skal ha meldt sin interesse, men ifølge Agderposten var Braathen den eneste budgiveren etter forhandlinger.

Braathen arvet en del av familiebedriften Oso Hotwater, som ble startet av bestefaren. Bedriften har produsert varmtvannsberedere siden 1932.

41-åringen eier i dag 33 prosent av bedriften. Broren Sigurd er administrerende direktør.

Familien Braathen har feriert i Lillesand siden 1960-tallet. I 1991 kjøpte Reidar Braathen en eiendom på Kosvigholmen for fire millioner kroner. Han overlot senere landstedet til sønnene Sigurd og Christoffer.

Christoffer Braathens nye eiendom har flere kilometer med strandlinje, samt flere holmer og bukter. Eiendommen ligger like ved Brekkestø og er på 182 mål. Selve hytta har et bruksareal på 115 kvadratmeter.