AGDER: Onsdag ettermiddag fikk politiet i Agder i løpet av halvannen time melding om tre sykkelulykker. Den første kom inn 12.55 ved fylkesvei 405 nær Oggevatn i Birkenes, og var mellom en bil og en syklist. Syklisten ble kjørt til legevakta for en sjekk og bilførerens førekort ble beslaglagt.

Klokka 14.16 fikk politiet melding om at flere syklister ute på en felles treningstur hadde veltet på riksvei 9 ved Frøysnes i Bygland. Både politiet og ambulanse rykket ut, og en av syklistene ble fraktet med kragebeinsbrudd til Sørlandet sykehus Kristiansand. Han hadde gjort en kollbøtte over sykkelen i velten.

Klokka 14.26 fikk politiet melding om at to syklister hadde hektet i hverandre og gått i bakken ved Strømmen i Arendal. Igjen rykket både politi og ambulanse ut, og den ene syklisten ble kjørt til legevakt for en sjekk.

— Det er typisk for årstiden at vi får inn slike meldinger om sykkelulykker, påpeker operasjonsleder ved politiet i Agder, Per Kristian Klausen.

Han understreker at både våryre syklister og irriterte bilister må ha et mantra i hodet ute på veiene: Ta hensyn til hverandre.