Under budsjettbehandlingen i komitéene sist tirsdag, kom det klart og tydelig frem at en god del av politikerne slett ikke ønsker å bruke kommunale penger på Wagner-prosjektet. Administrasjonssjefen har i sitt budsjettforslag satt av 125.000 kroner til dette formålet neste år. Også i 2002 foreslår administrasjonssjefen å sette av tilsvarende beløp.

Signalene fra politikerne går ut på at de heller ønsker å bruke disse pengene til andre formål. Blant annet ble opprusting av skolenes utearealer nevnt i den forbindelse.Skrinlegges?

Når formannskapet i dag skal behandle budsjettforslaget, og utarbeide sin innstilling til kommunestyret, tyder altså mye på at de tilsammen 250.000 kronene til Wagner-prosjektet strykes. Det vil i følge kultur— og miljøsjef Jan Kløvstad trolig bety at de storslagne opera-planene kan skrinlegges.

Kløvstad mener det er urealistisk å tro at man skal klare å hente tilsammen 2,5 millioner sponsorkroner uten at kommunen er villig til å bidra med noe selv.

— Hvis politikerne sier at de ikke vil legge inn noen midler til dette prosjektet, men heller vil bruke pengene på andre ting, skal det litt av et mirakel til for å få andre utenfor kommunen til å bidra med beløp i millionklassen, sier Kløvstad.Vanskeligere å «selge»

Kultur- og miljøsjefen har vært i kontakt med flere industri- og næringslivsfolk som i utgangspunktet er positive til å bidra til at det blir opera i Sandvika på Borøya i 2002. Kløvstad innrømmer at det vil bli langt vanskeligere å «selge» prosjektet til potensielle «sponsorkandidater» dersom ikke Tvedestrand kommune er villige til å bidra med sin del.

I tillegg til å henvende seg til det private næringsliv, har Kløvstad også vært i kontakt med Jan A. «Jappe» Erichsen som er leder i «Sørlandet i 100». Når det sommeren 2002 skal feires at det er hundre år siden Wilhelm Krag innførte begrepet «Sørlandet», er det meningen at oppsetningen av «Den Flygende Hollender» skal være ett av de store trekkplastrene. «Sørlandet i 100» vil derfor være med å finansiere deler av oppsetningen.

Dessuten har Kløvstad søkt Norsk Kulturråd og Tusenårsselskapet om midler.

Også Aust-Agder Fylkeskommune har blitt bedt om å bidra økonomisk, men tilbakemeldingen herfra er negativ.