Det var mange som ønsket å si sin mening om næringskonsulentens idé om å bygge fritidsboliger på taket av et næringsbygg. Hensikten er at salg av 10 — 12 fritidsboliger skal finansiere molo, fiskerikai samt lokaler for fiskemottak og skjellbehandling på Hagefjordbrygga.

Ole Jørgen Olsen (H) var først på talerstolen da kommunestyret behandlet saken tirsdag kveld. Han påpekte at kommunen har jobbet i mange år for å få til næringsvirksomhet på Hagefjordbrygga uten å lykkes.

— Løsning som nå er foreslått fra administrasjonens side er interessant. Et næringsbygg i kombinasjon med fritidsboliger skaper aktivitet, og vil i tillegg være med på å forskjønne et område som i dag fremstår lite tiltalende, sa Olsen, som selv om det spesielle konseptet reiser flere prinsipielle spørsmål anbefalte et positivt vedtak.Grenser til prostitusjon

Olaf Trysnes (Ap) var langt mer betenkt. Han stemte sammen med ti andre kommunestyrerepresentanter mot planene.

— I utgangspunktet er dette verre enn utbyggingssaken på Gjevingpynten. Der sto det i alle fall private utbyggere bak. Det er merkelig når kommunen går i bresjen for en utbygging i strandsonen. Jeg synes dessuten dette er en gal måte å finansiere et næringsbygg på og løse fiskernes problem. Løsningen grenser mot prostitusjon! sa Trysnes.

Han stilte samtidig spørsmål om hvorfor kommunen ikke har klart å få SIVA til å engasjere seg i Tvedestrand.

Varaordfører Jan Dukene (TTL) var enig i at det finnes motargumenter mot den skisserte løsningen.

— Det viktige for meg er likevel at vi på denne måten kan gi primærnæringa ei hjelpende hånd. Dette er ei næring i vekst, og det er viktig at Tvedestrand kommune er med på å legge til rette for sjørelatert virksomhet, sa Dukene.

Han ser dessuten på den planlagte utbyggingen som en måte å få oppjustert hele Hagefjord-området.

— Da vil vi sannsynligvis også få slutt på hærverket og de mange tyveriene fra bilene som er parkert her, la han til.Begge sider av bordet

Sammen med Olaf Trysnes markerte Per Tveite seg som den sterkeste motstanderen av fritidsboliger i kombinasjon med næringsvirksomhet.

Veteranen fra Senterpartiet mente det vesentligste argumentet for å gå i mot planene er at løsningen innebærer at kommunen vil komme til å sitte på begge sider av bordet. De vil på den ene siden måtte ta seg av forvalterrollen, og samtidig ha interesser i salg av fritidsboligene.

Tveite ble imidlertid imøtegått av sin partikollega Aud Angelstad. Hun hadde etter nøye overveielser kommet frem til at hensynet til arbeidsplasser veide tyngst, og stemte sammen med flertallet.

Også fra Erling Holm møtte Tveite motbør:

— Tveite sier at alle ønsker fiskemottak. Når det nå er skisserte en løsning som kan gi oss det, synes jeg vi må gripe muligheten mens den finnes, sa Holm.

Han påpekte at i dette tilfellethelliger hensikten midlet.Flere interesserte

Etter kommunestyrets klarsignal tirsdag, kan næringskonsulent Mads Oppegaard fortsette sitt arbeid med et næringsbygg med fritidsboliger plassert på taket.

Etter at Tvedestrandsposten har omtalt planene, har kommunen fått henvendelser fra flere aktører som er interesserte i å starte opp med sjørelatert virksomhet i det planlagte bygget. Oppegaard sier målet er å få til et kompetansesenter for havbruk på Hagefjordbrygga.